COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Relansarea relaţiilor dintre Ucraina şi Rusia de la zero – o soluţie corectă

Opinie: Relansarea relaţiilor dintre Ucraina şi Rusia de la zero – o soluţie corectă

Relansarea de la zero a relaţiilor dintre Ucraina și Rusia ar fi o decizie corectă.

Este opinia exprimată de analistul militar-politic israelian, Jacob Kedmi, care a fost invitatul emisiunii „Dreptul de a ști!" de la postul de televiziune TVC, transmite Noi.md.

Anume aşa a comentat el propunerea liderului partidului Batkivshchyna, fostul prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoșenko de a începe negocierile cu Rusia „de la zero”. Anterior, președintele Consiliului Federației al FR, Valentina Matvienko, a declarat că Moscova este interesată să stabilească relații de bună vecinătate cu Kievul și s-a oferit să înceapă totul „de la zero".


„O propunere corectă a venit din partea lui Timoșenko pentru a le porni pe toate de la început, iar începutul este Memorandumul de la Budapesta. Și acest lucru nu se reuşeşte (apropo, nu din vina părţii ruseşti, ci a celei ucrainene)datorită faptului că punctul principal al memorandumului de la Budapesta contravine politicii conducerii ucrainene. Or, documentul prevede statutul liber al Ucrainei, fără participare la careva blocuri, ca bază a independenței sale. Cei care resping acest lucru, resping principala idee a independenței Ucrainei", a declarat Jacob Kedmi.

Potrivit lui, din momentul în care sistemul bancar și politic internațional l-a adus la putere, în Ucraina, pe Viktor Iușcenko, încălcînd toate legile care au fost, inclusiv Constituția Ucrainei, el a proclamat că deviază de la acest deziderat.

„El a fost primul care a vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO drept obiectiv al politicii sale, făcînd acest lucru de pe poziţia de șef al Ucrainei. Totuşi abordare anunţată de Matvienko și Timoșenko este una corectă – a începe construirea relațiilor dintre Ucraina și Rusia de la început, de pe o „foaie curată””, a declarat analistul israelian.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load