Opinie: În trei ani bitcoin va avea valoarea de 250.000 de dolari

Opinie: În trei ani bitcoin va avea valoarea de 250.000 de dolari

În această saptămînă bitcoin a depăşit din nou pragul psihologic de 4.000 de dolari, determinîndu-i pe investitori să preia controlul.


Investitorul şi miliardarul american Tim Draper preconizează că în 2022 moneda se va aprecia la 250.000 de dolari, scrie Forbes.


Investitorii din acest sector au încercat pînă în prezent să se afirme pe piaţa monedelor electronice, care a înregistrat o scădere de 400 mld. dolari în acest an. Odată cu evoluţia bitcoin-ului din această săptămînă, Draper a preconizat că în doi ani lumea va adopta  moneda şi a sfătuit oamenii să investească  cît mai rapid în această zonă.


„Suntem la doi ani distanţă de utilizarea acestei monede”, a declarat investitorul pentru Fox News.


Preţul monedei a crescut în 2017, urcînd de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului, la 20.000 de dolari în mai puţin de 12 luni, mai scrie Forbes.


Din acea perioadă preţul monedei electronice a continuat să scadă constant, pierzînd peste 80% din valoarea sa. Perioada în care s-a instalat această schimbare a fost numită de specialişti „crypto-winter”, din cauza efectelor negative asupra pieţei aflate în ascensiune.


Predicţia lui Draper legată de adoptarea bitcoin se bazează pe ideea că sistemul monedelor electronice va determina accelerarea şi reducerea costurilor pentru tranzacţiile realizate. Miliardarul susţine că singurii care nu vor folosi moneda vor fi infractorii, pentru că tranzacţiile  pot fi urmărite cu mai multă eficienţă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load