Opinie: În curînd China însăși va deveni campioană a drepturilor de autor

Opinie: În curînd China însăși va deveni campioană a drepturilor de autor

Curînd China va deveni o campioană a drepturilor de autor din simplul motiv că acum ea însăși creează foarte multe inovații.


Această opinie a fost exprimată de către conducătorul proiectului "China - Europa Centrală și de Est" la Centrul de Investigații Strategice și Reforme, Alexandr Stahurski, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.


El a menționat că, în prezent, Uniunea Europeană, printre altele, cere ca China să respecte drepturile de autor. Răspunzînd la întrebarea cu privire la cît de mult China este dispusă să cedeze UE în ceea ce privește protecția dreptului de autor, Alexandr Stahurski a spus că opiniile experților în această chestiune sînt diferite, la fel cum și China în sine este diferită.


"Chiar și chinezii nu înțeleg China. Așa este, cu adevărat. Dar există o astfel de opinie, destul de interesantă, că China însăși va deveni în curînd un campion al drepturilor de autor, din simplul motiv că acum ea creează o mulțime de inovații", a declarat conducătorul proiectului "China - Europa Centrală și de Est" la Centrul de Investigații Strategice și Reforme.


El a reamintit că, de exemplu, acum toată lumea știe și se teme de compania Huawei pentru că, din punct de vedere tehnologic, ea îi "mănîncă" pe toți din calea sa, îi dă la o parte. "Există o concurența destul dură. Există companii străine Apple, Siemens și altele. Dar, pentru anul 2018, Huawei a depus cele mai multe cereri la Biroul de licențe internaționale.


"Acest lucru sugerează faptul că ei dețin tehnologii avansate. Astăzi, autorul fiecărui al cincilea articol științific din reviste este chinez, care vorbește despre faptul că la ei știința a atins un nivel atît de ridicat. La începutul acestui an, ei au lansat o navă spațială, care a aterizat pe partea îndepărtată a lunii. Nici o altă țară din lume nu a făcut acest lucru în ultima vreme. Au pășit departe cu acest lucru. În tehnologia 5G, Huawei este un inovator. Ei au un nivel înalt de tehnologizare, atît în domeniul societății civile, cît și în domeniul complexului militar-industrial. 5G are oportunități uriașe în utilizarea diferitor drone, modele, folosirea inteligenței artificiale, datorită tehnologiilor de Internet de mare viteză. Acest lucru, desigur, nu poate să nu îngrijoreze lumea occidentală, care se teme că China se va transforma într-un lider mondial al inovațiilor și într-o superputere", a spus Alexandr Stahurski.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load