COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Europa pregătește contra-atacuri împotriva șantajului SUA

Opinie: Europa pregătește contra-atacuri împotriva șantajului SUA

Businessul german consideră declarațiile secretarului de Stat al SUA privind sancțiunile împotriva participanților la construcția gazoductului "Nord Stream-2" drept o împlicare în suveranitatea Uniunii Europene.

Despre acest lucru a declarat Oliver Hermes, șeful Comitetului de Est al Economiei Germane, care reprezintă interesele companiilor și întreprinderilor germane din Europa de Est și în spațiul post-sovietic.

"Statele Unite calcă în picioare concurența liberă și onestă și folosesc sancțiuni fără restricții pentru a-și apăra interesele economice. UE nu are altă opțiune decît să reacționeze cu prudență la această încercare de extorcare... Comisia Europeană trebuie să reflecte toate atacurile asupra suveranității sale din exterior și să prezinte repede un catalog dur de măsuri", a menționat Hermes, citat de RIA Novosti.


Potrivit lui Hermes, investițiile în proiectul de 12 miliarde de euro sînt în pericol. El a subliniat că Europa are nevoie de un "scut de protecție eficient" pentru companiile care au suferit pe nedrept de pe urma sancțiunilor americane.

Anterior, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo a anunțat că departamentul de stat a inclus "Nord stream-2" și cea de-a doua conductă a "Turk stream" într-o nouă redacție a recomandărilor referitoare la legea CAATSA – "Cu privire la contracțiunile Rusiei prin sancțiuni". Aceasta prevede distribuirea sancțiunilor asupra tuturor investitorilor și partenerilor conductelor de gaze rusești.

Departamentul de Stat a adăugat că aceste măsuri restrictive nu sînt încă în vigoare, dar dacă Washingtonul va vedea că sînt raționale, le va pune în vigoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load