Opinie: China ar putea juca un rol-cheie între UE și Rusia

Opinie: China ar putea juca un rol-cheie între UE și Rusia

China ar putea juca un rol-cheie în stabilirea relațiilor economice dintre Uniunea Europeană și Rusia.

Este opinia managerului proiectului „China - Europa Centrală și de Est" din cadrul Centrului de Studii Strategice și Reforme, Alexandru Stahurschi, exprimată de acesta în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Leviţkaia-Pahomova", de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„China ar putea juca un rol-cheie. La etapa inițială, rolul de mediator și apoi rolul-cheie între Uniunea Europeană și Rusia, în termeni economici. China nu s-a certat cu Europa și nu s-a certat cu Rusia. Ea, în funcție de aceste sau de alte proiecte, cooperează perfect. Recent, la Moscova, a fost finalizată o etapă din construcția metroului. Chinezii construiesc în capitala rusească mai multe stații de metrou. Acesta este un precedent. Chinezii au echipamentul pe care nu-l are Rusia. Altfel spus, din punct de vedere tehnologic, ei folosesc acest echipament pentru a construi metroul în condiții foarte dificile", a declarat Alexandru Stahurschi.

Totodată, potrivit lui, China acordă o atenție deosebită nu numai ratelor de creștere economică, ci și calității producţiei sale. „De exemplu, dacă mai devreme întreprinderile rusești cumpărau de la chinezi produse textile, astăzi acestea cumpără deja utilaje chinezeşti. Adică, echipamentele industriale din China au atins deja nivelul Europei de Vest. Acesta este un nou progres pentru Republica Populară Chineză", a subliniat managerul proiectului „China - Europa Centrală și de Est” de la Centrul pentru Studii Strategice și Reforme.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load