COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Alegerile prezidențiale din SUA ar putea fi amînate

Opinie: Alegerile prezidențiale din SUA ar putea fi amînate

Alegerile prezidențiale din SUA, care sînt programate pentru 3 noiembrie, ar putea fi amînate pentru o dată ulterioară în legătură cu pandemia de coronavirus, a declarat pentru Izvestia cercetător principal al Institutului SUA și Canada RAN, Vladimir Vasiliev.

"Aceasta (amînarea alegerilor. – n.red.) este o posibilitate de rezervă pentru președintele american Donald Trump și administrația sa, ca la apariția unei amenințări reale, să nu fie reales, făcînd referire la faptul că în cazul stării de urgență în întreaga țară, este imposibilă obținerea adecvată a voinței poporului american", a spus omul de știință.

El și-a exprimat încrederea că, în cele din urmă, decizia de a amîna alegerile va depinde de conjunctura politică mai aproape de data alegerilor.


"Dacă administrația va simți că pe data de 3 va fi înlăturată, ea va face totul pentru a preveni acest lucru. Iar dacă ea, dimpotrivă, va considera că pe data de 3, va fi aleasă, atunci ea poate merge destul de calm și la alegeri", a menționat expertul.

În prezent, în SUA creștere sentimentul că administrația nu reușește să facă față situației privind coronavirusul, ceea ce duce la o criză economică în creștere, a spus el. Democrații intenționează să profite de situație pentru a-l învinge pe Trump în alegeri.

"Democrații speră ca dezamăgirea în Trump și în administrație să-l ducă automat pe Joe Biden (fostul vicepreședinte al SUA) la Casa Albă. Dar, deocamdată Biden și echipa sstau în umbră și este greu de spus cît de buni manageri vor fi ei pe timp de criză. De fapt, ei nu au propus planuri alternative pentru combaterea coronavirusului și stabilizarea situației în țară", consideră Vasiliev.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load