ONU: Riscul de foamete este în creştere în Orientul Apropiat şi Africa de Nord

ONU: Riscul de foamete este în creştere în Orientul Apropiat şi Africa de Nord

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite preîmtîmpină că riscul de foamete este în creştere în Orientul Apropiat şi în nordul Africii, 52 de milioane de persoane fiind afectate, majoritatea în zone de conflict, potrivit France 24.


„Conflictele şi crizele prelungite s-au înrăutăţit începînd din 2011 şi ameninţă eforturile de eradicare a foametei”, anunţă organizaţia. „Aproximativ 52 de milioane de persoane din aceste zone suferă de malnutriţie cronică, două treimi dintre acestea fiind în zone de conflict”, arată comunicatul agenţiei ONU. Printre ţările vizate de raport se numără Irak, Libia, Sudan, Siria şi Yemen.


Conflictul din Yemen a declanşat ceea ce Naţiunile Unite au descris ca fiind cea mai gravă criză umanitară din lume, peste 24 de milioane de persoane avînd nevoie disperată de asistenţă umanitară.


Conflictele din Orientul Apropiat şi Africa de Nord au avut „efecte de lungă durată asupra securităţii alimentare” ale ţărilor din jur, a declarat Abdessalam Ould Ahmed, reprezentantul regional al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură. Pe lîngă conflictele în curs, agenţia ONU a mai anunţat că riscul de foamete este în creştere şi din cauza creşterii rapide a populaţiei, resurselor naturale limitate şi a schimbărilor climatice.


Ca soluţie pentru această problemă, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură recomandă promovarea investiţiilor şi inovaţiei în agricultură, dar şi o gestionare mai eficientă a resurselor de apă.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load