ONU investighează de unde și-a luat Kim Jong-un automobile de lux

ONU investighează de unde și-a luat Kim Jong-un automobile de lux

Experţi ONU însărcinaţi cu aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse Coreei de Nord anchetează cu privire la mai multe achiziţii recente de maşini de lux ale Phenianului, care încalcă interdicţiile ce afectează ţara din 2013, relatează AFP.

”Nord-coreenii pot avea tot ceea ce vor. Ei obţin tot ceea ce e mai mai bun atunci cînd au nevoie”, a declarat pentru AFP Hugh Griffiths, care a coordonat în ultimii cinci ani grupul de experţi ONU încărcinaţi cu Coreea de Nord.

Vehiculele respective au fost văzute în posesia unor nord-coreeni în 2018 şi 2019, la întîlniri internaţionale implicîndu-l pe dictatorul Kim Jong Un, precizează ONU într-un raport din care s-au divulgat informaţii la începutul lui februarie şi care a fost publicat marţi integral.  

În acest document, experţii ONU apreciază că mai multe sancţiuni economice internaţionale sînt ”ineficiente”, avînd în vedere faptul că sînt ocolite prin diverse subterfugii.  Anchetele sînt în curs, precizează ei, în vederea stabilirii modului în care şi-au putut procura nord-coreeni aceste maşini de lux.  La vederea unor fotografii cu un Rolls-Royce Phantom - folosit de către Kim Jong Un -, constructorul său britanic a apreciat că automobilul a fost produs undeva în perioada 2012-2017, în fabrica sa de la Goodwood.  
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load