COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONU: Domeniul turismului mondial a pierdut din cauza pandemiei 460 miliarde de dolari

ONU: Domeniul turismului mondial a pierdut din cauza pandemiei 460 miliarde de dolari

Închiderea frontierelor a dus la scăderea numărului de turiști în prima jumătate a anului 2020 cu 65%.

În primele șase luni ale acestui an, domeniul turismului mondial a pierdut 460 miliarde de dolari din cauza pandemiei de coronavirus. Acest lucru este menționat într-o declarație distribuită marți, 15 septembrie, de către serviciul de presă al Organizației Mondiale a Turismului ONU.

"Scăderea bruscă a cererii pentru călătoriile internaționale între ianuarie și iunie 2020 a dus la o pierdere a veniturilor de aproximativ 460 miliarde de dolari. Acest lucru este de aproximativ cinci ori mai mult decît pierderile înregistrate în 2009, în perioada crizei economice globale", - se menționează în comunicatul de presă, transmite korrespondent.net.


Se remarcă faptul că cel mai mare flux de turiști a scăzut în Asia (cu 72%) și Europa (66%). În același timp, în Africa și Orientul Mijlociu, numărul turiștilor a scăzut cu 57%, iar în America - cu 55%.

În general, închiderea frontierelor de către țări pentru a împiedica răspîndirea coronavirusului a dus la scăderea numărului de turiști în prima jumătate a anului 2020 cu 65%.

Conform ultimelor date, în lume au fost înregistrate 29 683 249 cazuri de COVID-19, dintre care 21 451149 persoane s-au însănătoșit, iar 937 679 au decedat.

După cum s-a anunțat, pierderile din sectorul serviciilor turistice din UE în luna iunie a acestui an, comparativ cu luna februarie, au fost de 75%. Cel mai mult au avut de pierdut agențiile de turism și operatorii de turism.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load