COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONU condamnă atentatele din Sri Lanka, Marea Britanie este în flăcări, iar Kim Jong-Un şi Vladimir Putin se vor întîlni

ONU condamnă atentatele din Sri Lanka, Marea Britanie este în flăcări, iar Kim Jong-Un şi Vladimir Putin se vor întîlni

Consiliul de Securitate ONU condamnă atentatele din Sri Lanka

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a condamnat dur seria de atacuri teroriste comise duminică în Sri Lanka şi a făcut apel la asumarea responsabilităţii pentru atentate, conform unui comunicat emis luni, relatează agenţia de presă Tass.

„Membrii Consiliului de Securitate ONU condamnă în cei mai duri termeni seria de atacuri teroriste care au avut loc în Sri Lanka în duminica de Paşti, 21 aprilie 2019, rezultate cu decesul a aproape 300 de persoane şi rănirea altor sute”, se menţionează în comunicatul comun emis de ţările-membre.

„Membrii Consiliului de Securitate subliniază nevoia de a găsi responsabilii, organizatorii, finanţatorii şi sponsorii acestor acte de terorism şi aducerea lor în faţa justiţiei şi solicită tuturor statelor să coopereze activ cu Guvernul din Sri Lanka şi alte autorităţi relevante”, a transmis Consiliul de Securitate.

Incendii de vegetaţie într-o zonă mlăştinoasă din Marea Britanie


Pompierii încearcă să stingă mai multe incendii de vegetaţie izbucnite luni într-o zonă mlăştinoasă din nordul Marii Britanii, provocate cel mai probabil de grătare lăsate nesupravegheate, relatează BBC.

Reprezentanţii Departamentului de Pompieri din Greater Manchester încearcă să stingă incendiile izbucnite în zona Saddleworth Moorcu cu ajutorul a şase autospeciale.

Autorităţile locale au anunţat că există pericolul extinderii incendiilor în oraşul Uppermill, dar momentan riscul este mic.

Incendiile au izbucnit duminică şi au afectat o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare.

Coreea de Nord confirmă viitorul summit dintre Kim Jong-Un şi Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un va face o vizită oficială în Rusia, pentru a se întîlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, conform informaţiilor publicate de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Vizita liderului nord-coreean a fost anunţată iniţial de presa rusă, fără o confirmare din partea Coreei de Nord.

În cadrul vizitei la Moscova, Kim Jong-Un va încerca să consolideze susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în contextul în care negocierile cu Statele Unite au stagnat în urma eşecului de la summitul din Vietnam dintre Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump.

KCNA a transmis că vizita va avea loc „în curînd”, fără să ofere mai multe detalii în ceea ce priveşte data sau locaţia.

Donald Trump va face o vizită oficială în Marea Britanie în luna iunie - presă

Preşedintele american Donald Trump va face o vizită oficială în Marea Britanie în luna iunie, a informat publicaţia Sky News prin intermediul unui mesaj publicat luni pe Twitter, citat de Reuters.

Donald Trump a declarat în luna martie că anticipează un acord comercial „la scară largă” cu Marea Britanie, după ce ţara va ieşi din Uniunea Europeană.

Ultima călătorie a lui Donald Trump în Marea Britanie a avut loc în iulie 2018, pentru o vizită de lucru de patru zile, în cursul căreia s-a întîlnit cu premierul britanic Theresa May şi regina Elizabeth a II-a.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load