COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS: Persoanele care s-au vindecat de coronavirus au anticorpi, dar se pot reinfecta

OMS: Persoanele care s-au vindecat de coronavirus au anticorpi, dar se pot reinfecta

​Persoanele care s-au vindecat de coronavirus au anticorpi împotriva virusului, arată majoritatea studiilor, potrivit OMS.

Organizația Mondiale a Sănătății continuă însă să examineze dovezile cu privire la răspunsurile anticorpilor la infecția cu SARS-CoV-2.

Potrivit experților, unele dintre aceste persoane au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sînge, sugerînd că imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare.

Începînd cu 24 aprilie, niciun studiu nu a evaluat dacă prezența anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate la infecțiile ulterioare cu acestui virus la om, mai precizează Organizația Mondială a Sănătății.


Președintele Societății Romîne de Microbiologie (SRM) și reprezentantul Romîniei la OMS, Alexandru Rafila, explică faptul că cea mai mare majoritatea a oamenilor devin imuni, însă nu se știe pentru cît timp. Unii pot fi imuni pentru cîteva luni, alții pentru cîțiva ani.

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sînt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează. sînt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a spus Rafila.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load