COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS îndeamnă guvernele lumii să facă testări în masă la COVID-19

OMS îndeamnă guvernele lumii să facă testări în masă la COVID-19

Un nou prag psihologic urmează să fie atins pe glob în privinţa evoluţiei pandemiei de COVID-19. De la primul caz de coronavirus, de acum mai bine de şapte luni, aproape 17 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, potrivit datelor în timp real transmise de universitatea americană Johns Hopkins.

Potrivit Rador, cel mai recent bilanţ se referă la aproape 664.000 de decese, însă 10.500.000 de persoane au cîştigat lupta cu maladia. În timp ce se fac paşi înainte în găsirea unui vaccin, tot mai multe guverne impun măsuri tot mai stricte pentru a împiedica un al doilea val.

După ce acum cîteva luni medicii sperau ca temperaturile ridicate să limiteze răspîndirea noului virus, acum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin vocea purtătoarei sale de cuvînt, consideră că anotimpul cald nu pare să afecteze răspîndirea bolii. Îndemnul către guvernele lumii este de a face testări în masă şi a ţine sub control modul în care populaţia respectă măsurile de precauţie. sînt indicii privind un al doilea val în Europa, fapt la care s-a referit ieri inclusiv premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Justificînd decizia de a impune plasarea în carantină pentru turiştii din regat care se întorc din Spania, Johnson a precizat „Mă tem că începem să vedem în unele locuri semnele celui de-al doilea val al pandemiei”.


Unele regiuni din Spania, Aragón, Catalonia şi Navarra au intrat şi pe aşa numita listă neagră a Germaniei.

De altfel Madridul a devenit ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii. În condiţiile în care ţările turistice se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, restricţiile sînt tot mai numeroase pentru turişti şi populaţia locală.

Astfel, Bulgaria le va permite cetăţenilor din 10 state să intre pe teritoriul său doar cu un test COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de a ajunge la graniţă.

În Grecia, masca de protecţie va fi din nou legatorie în magazine, bănci, servicii publice şi în alte locuri închise.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load