COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS: este necesară o vigilenţă extremă pentru a ieşi din izolare

OMS: este necesară o vigilenţă extremă pentru a ieşi din izolare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis luni că este necesară o „vigilenţă extremă" în contextul în care numeroase ţări au început să iasă din izolarea impusă din cauza epidemiei de COVID-19, pe fondul preocupărilor la nivel global cu privire la posibilitatea apariţiei unui al doilea val de infecţii.

Germania a semnalat anterior o accelerare a noilor infecţii cu noul coronavirus după ce făcuse primii paşi pentru relaxarea regimului de izolare. Coreea de Sud, o altă ţară care reuşise să limiteze infecţiile virale, a înregistrat noi focare de SARS-CoV-2 în cluburile de noapte, potrivit Agerpres.

„În prezent, vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din aceste regimuri de izolare", a declarat doctorul Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, în cursul unei conferinţe de presă, adăugînd însă că „este necesară o vigilenţă extremă".


Guvernele din lumea întreagă se confruntă cu întrebarea de a şti cum să-şi redeschidă economiile, încetinind în continuare propagarea epidemiei de COVID-19, maladie pulmonară cauzată de noul coronavirus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că ridicarea restricţiilor este „complexă şi dificilă" şi că ridicarea „lentă şi stabilă" este cheia.

Tedros a spus că Germania, Coreea de Sud şi China au sisteme pentru a răspunde oricărei recrudescenţe a numărului de infecţii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load