COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

OMS au descoperit un medicament care ar trata simptomele coronavirusului

OMS au descoperit un medicament care ar trata simptomele coronavirusului

Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că un medicament creat de firma de biotehnologie ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN.

Gilead Sciences (GILD) a fost una dintre cele două companii ale căror acțiuni au crescut, luni, în condițiile în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 1.000 de puncte, în urma incertitudinilor generate de răspîndirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran, transmite NOI.md cu referire la Mediafax.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing.


Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice cu Remdesivir asupra oamenilor sînt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar cîteva săptămîni.

Compania americană Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autoritățile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienți infecați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus.

„Cele două studii – unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției – acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvînt de la Gilead Sciences.

Compania de biotehnologie a mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă Remdesivir, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Totodată, compania a mai spus, în urmă cu cîteva săptămîni, că Remdesivir a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două virusuri similare cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load