COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS a dat un nume oficial coronavirusului

OMS a dat un nume oficial coronavirusului

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat marți denumirea oficială a coronavirusului din China: Covid-19, scrie digi24.ro.

Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” ( n.r. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”), potrivit explicațiilor oferite de reprezentanții OMS.

OMS are cîteva reguli în ceea ce priveşte denumirea oficială a acestor boli. Numele nu trebuie să includă zone geografice, nume de persoane, denumiri de animale sau de mîncare sau orice referinţă la vreo cultură sau industrie anume.


Organizaţia Mondială a Sanătaţii stabilise anterior, pentru coronavirus, denumirea temporară de „2019-nCoV”.

Virusul apărut în China este un coronavirus şi afectează zone precum nasul, gîtul sau sinusurile, iar simptomele sînt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră ridicată şi dificultate mare în a respira, relatează Mediafax.

Această familie de viruşi afectează, de obicei, animalele. Numele de coronavirus vine de la asemănarea lor, datorită „ţepilor” care ies din membrană, cu coroana soarelui.

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori. Experţii spun că noul virusul este mai puţin fatal decît SARS, dar are un potenţial mai mare de răspîndire.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load