COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS a avertizat despre un nou pericol

OMS a avertizat despre un nou pericol

Lumea a intrat într-o nouă etapă periculoasă de dezvoltare a pandemiei de coronavirus. Despre aceasta a declarat în cadrul unui briefing de la Geneva, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Gebreyesus.

El a reamintit că joi, 18 iunie, OMS a primit informații despre peste 150 de mii de cazuri noi de îmbolnăviri. Jumătate dintre acestea sînt din America de Nord și de Sud, un număr mare de îmbolnăviri raportînd și Asia de Sud și Orientul Mijlociu, transmite aif.

”Din aceasta concluzionăm faptul că mulți oameni au obosit să stea acasă. Se poate înțelege și dorința țărilor de a-și deschide societățile și economiile. Cu toate acestea, virusul încă se răspîndește rapid și încă este mortal", a remarcat Gebreyesus.


Tedros Adhanom Gebreyesus a cerut "tuturor țărilor și tuturor oamenilor să fie și în continuare foarte atenți". El a recomandat respectarea măsurilor de precauție: menținerea distanței sociale sigure, aflarea acasă în caz de boală, acoperirea gurii și nasului în caz de tuse, spălarea pe mîini, purtarea măștii de protecție, la necesitate. Țările trebuie să continue activitatea de identificare a celor infectați, izolarea acestora, testarea și tratarea tuturor bolnavilor.

Focarul cauzat de un nou coronavirus (COVID-19) a fost înregistrat la sfîrșitul anului 2019 în China centrală, el s-a răspîndit în majoritatea țărilor lumii. Pe 11 martie, OMS a recunoscut-o drept o pandemie. Experții organizației au avertizat asupra celui de-al doilea val, care ar putea fi devastator în cazul în care țările se vor grăbi să înlăture restricțiile impuse anterior.

Potrivit Universității Americane Johns Hopkins, în lume au fost identificate 8,5 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în SUA (2,1 milioane), Brazilia (978 mii) și Rusia (568 mii). În total, în lume au murit aproape 455 de mii de oameni. S-au tratat aproximativ 4,2 milioane de pacienți bolnavi cu coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load