COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Olanda își schimbă numele

Olanda își schimbă numele

Olanda urmează să-și schimbe numele, a anunțat guvernul de la Haga. Autoritățile își doresc ca începînd de anul viitor să nu se mai folosească numele de Olanda ci doar cel de Țările de Jos.

Autoritățile din Olanda vor ca statul să fie cunoscut după numele de Netherlands, tradus în moldovenească Țările de Jos, scrie The Guardian.

Decizia vine deoarece guvernul spune că se dorește ca țara să fie văzută ca un întreg, iar Olanda desemnează doar o provincie.


Autoritățile din Haga au discutat în ultimul timp cu lideri locali de business și organizații de turism în cadrul unei campanii de rebranding național și au decis să schimbe numele țării.

Guvernul olandez spune că dorește să schimbe percepția internațională asupra țării, care este asociată de mulți cu drogurile și Districtul Roșu din Amsterdam. „Vrem să prezentăm Olanda ca o țară deschisă, inventivă și incluzivă. Ne-am modernizat abordarea”, a explicat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe.

Olanda de Nord și de Sud sînt două provincii de pe coasta de vest a Regatului Țărilor de Jos în care se află orașele Amsterdam, Haga și Rotterdam.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load