COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Olanda ANULEAZĂ examenele de bacalaureat. Cum va fi validată diploma absolvenților

Olanda ANULEAZĂ examenele de bacalaureat. Cum va fi validată diploma absolvenților

Guvernul olandez a anunţat marţi anularea examenelor centrale de sfîrşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP și Agerpres.

În Olanda, care numără mai mult de 4.700 de cazuri oficial declarate, şcolile sînt închise din 16 martie, pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus.

Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar.

„Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţămîntul superior", a declarat ministrul olandez al educaţiei Arie Slob într-un comunicat.

Instituţiile de învăţămînt au mai mult timp - pînă la începutul lui iunie - pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar.

Ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă. Dacă şcolile nu sînt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectînd o distanţă de securitate de 1,5 metri.

În Olanda au fost confirmate 4.749 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 213 decese.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load