COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oktoberfest 2020, anulat din cauza COVID-19

Oktoberfest 2020, anulat din cauza COVID-19

Ediţia din acest an a festivalului berii Oktoberfest, desfăşurat în oraşul german Munchen, a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi Markus Soder, prim-ministrul landului Bavaria.

Desfăşurarea celui mai mare festival al berii din lume, găzduit în fiecare an de capitala Bavariei, Munchen, a fost marcată de incertitudini anul acesta, transmite Digi24.ro.

Adunările publice sînt interzise în Germania în lunile care vor urma din cauza pericolului transmiterii coronavirusului.


Cea de-a 187-a ediţie a Oktoberfest era programată în perioada 19 septembrie - 4 octombrie.

„Este dureros, incredibil de trist”, a spus premierul Bavariei, Markus Soder, anunţînd anularea evenimentului în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter, transmite Agerpres.

Cei doi oficiali şi-au exprimat speranţa că festivalul va putea să se desfăşoare în 2021.

Oktoberfest atrage aproximativ 6 milioane de vizitatori în oraşul Munchen în fiecare an, din care mulţi sînt turişti veniţi din străinătate.

Anularea evnimentului înseamnă și o lovitură pentru economia landului german. Potrivit Reuters, festivalul generează anual peste un miliard de euro pentru oraș.

Mulţimi mari de oameni se formează de asemenea în afara corturilor şi pe străzile oraşului, iar în acest context, spaţiul de 1,5 metri impus pentru păstrarea distanţării sociale, potrivit restricţiilor în vigoare în prezent pe teritoriul Germaniei, va fi dificil de respectat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load