Oficial SUA: Nu s-a ajuns încă la o înfrîngere durabilă a ISIS

Oficial SUA: Nu s-a ajuns încă la o înfrîngere durabilă a ISIS

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a afirmat marţi că încheierea operaţiunilor ample de luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) nu înseamnă că Statele Unite ale Americii (SUA) şi aliaţii lor au ajuns la o înfrîngere durabilă a organizaţiei jihadiste, relatează agenţia Reuters.

Luînd cuvîntul în cadrul unei reuniuni în Kuweit a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, Tillerson a anunţat că Washingtonul a decis să ofere un ajutor suplimentar de 200 milioane de dolari pentru stabilizarea zonelor eliberate în Siria de sub controlul grupării extremiste.

Tillerson se află într-un turneu în Orientul Mijlociu. El a fost anterior la Cairo, unde a discutat cu autorităţile egiptene despre ''subiectele regionale de interes comun - Siria şi Libia''. Au fost abordate, de asemenea, lupta antiteroristă şi dosarul israeliano-palestinian, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

După Kuweit armează Amman, unde va fi primit de Regele Abdullah al II-lea, şi Beirut, pentru convorbiri cu preşedintele Michel Aoun şi premierul Saad Hariri.

Secretarul de stat american va merge apoi la Ankara, unde se aşteaptă la discuţii ''dificile'' cu Turcia, aliat al SUA în cadrul NATO, îndeosebi despre conflictul din Siria. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load