COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oficial: Avionul ucrainean doborît de Iran a fost lovit de două rachete

Oficial: Avionul ucrainean doborît de Iran a fost lovit de două rachete

Analizarea datelor cutiilor negre ale avionului de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran în luna ianuarie arată că acesta a fost lovit de două rachete la interval de 25 de secunde şi că pasagerii erau încă în viaţă o perioadă de timp după impactul primei explozii, a anunţat Iranul duminică.

Anunţul făcut de şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile a Iranului, Touraj Dehghani-Zanganeh, marchează primul raport oficial privind conţinutul înregistrărilor de voce şi date din cabina de pilotaj, care au fost trimise în iulie în Franţa pentru a fi citite, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Teheranul a spus că a doborît accidental avionul ucrainean, într-o perioadă de tensiuni extreme cu Statele Unite. Toate cele 176 de persoane de la bord au murit.


„Nouăsprezece secunde după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloţilor din interiorul cockpitului au indicat că pasagerii erau în viaţă ... 25 de secunde mai tîrziu a doua rachetă a lovit avionul'', a spus Touraj Dehghani-Zanganeh la televiziunea de stat.

Iranul a purtat convorbiri cu Ucraina, Canada şi alte ţări care au avut cetăţeni la bordul aeronavei doborîte şi care au cerut o anchetă amănunţită asupra incidentului.

„Analiza datelor din cutiile negre nu ar trebui să fie politizată", a spus Zanganeh.

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au doborît aparatul ucrainean cu o rachetă sol-aer la 8 ianuarie, imediat după ce avionul decolase din Teheran, în ceea ce ulterior Teheranul a recunoscut că a fost o „greşeală dezastruoasă" făcută de forţele sale, aflate în alertă ridicată în timpul unei confruntări cu Statele Unite.

Oficiali iranieni şi ucraineni au purtat discuţii cu privire la despăgubiri pentru familiile victimelor. O nouă rundă a dialogului este programată pentru luna octombrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load