COVID-19 în MOLDOVA

Ochelari care i-au aparţinut lui Gandhi, vînduţi la licitaţie cu 280.000 de euro

Ochelari care i-au aparţinut lui Gandhi, vînduţi la licitaţie cu 280.000 de euro

O pereche de ochelari care a aparţinut eroului independenţei indiene Mahatma Ghandi şi care i-a fost oferită drept „mulţumire pentru o bună acţiune“ a fost vîndută pentru 260.000 de lire sterline (în jur de 280.000 de euro), a anunţat casa de licitaţii East Bristol.

„I-am găsit acum patru săptămîni în cutia noastră de scrisori, lăsaţi de un domn al cărui unchi i-a primit chiar de la Ghandi. Un rezultat incredibil pentru un obiect incredibil“, a scris vineri seară, pe Instagram, casa de licitaţii, potrivit news.ro. Această pereche de ochelari de vedere cu rame aurite a fost estimată între 10.000 şi 15.000 de lire sterline (11.000-17.000 de euro), notează adevarul.ro.

A fost lăsată într-un plic în cutia de scrisori a casei de licitaţii. „Unul dintre colegii mei a găsit-o, a deschis plicul şi a găsit un mesaj care indica că „aceşti ochelari i-au aparţinut lui Ghandi“, a povestit pentru Sky News comisarul de licitaţie Andrew Stowe. Ghandi i-a oferit ochelari în 1920 unchiului vînzătorului, care lucra în acea perioadă pentru British Petroleum în Africa de Sud, potrivit East Bristol Auctions.


„Credem că i-a fost oferită de Ghandi drept mulţumire pentru o acţiune bună“.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load