COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință din SUA au transformat Coronavirusul în melodie

Oamenii de știință din SUA au transformat Coronavirusul în melodie

De la armoniile subţiri, cînd virusul dezarmează celulele, pînă la cele furtunoase şi puternice, atunci se reproduce, oamenii de știință din SUA au transformat structura proteică cu raze ​​a noului coronavirus în muzică, în efortul de a înțelege mai bine agentul patogen.

Profesorul Markus Buehler de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și echipa sa au folosit inteligența artificială pentru a transforma un model al structurii proteice a SARS-CoV-2, așa cum virusul este numit formal, în melodii împletite într-o compoziție muzicală clasică. Cercetătorii au atribuit fiecărui aminoacid – blocurile de construcție ale proteinei – o notă unică.

Un algoritm a transformat ulterior aceste note în muzică. Profesorul Buehler consideră că această transformare oferă un mod mai intuitiv de înțelegere a proteinei de către oameni. „Ai avea nevoie de multe imagini diferite, de măriri diferite pentru a vedea cu ochii tăi ceea ce urechile tale pot percepe cu doar cîteva secunde de muzică”, a spus el. Compoziția rulează aproape o oră și 50 de minute și a fost încărcată pe site-ul SoundCloud .


Prima parte a compoziției a fost descrisă de mai mulți ascultători SoundCloud drept „blîndă” și „frumoasă”. Buehler a spus că aceasta reflectă ușurința cu care proteina cu raze intră în celula umană, ceea ce o face atît de contagioasă.

„Este foarte eficient în a păcăli celula să deschidă ușile, să vă infecteze și să se propage”, a explicat profesorul Buehler. Pe măsură ce virusul se reproduce și proteina cu vîrf se ataşează mai multor celule, muzica devine dramatică și tumultuoasă. Un utilizator SoundCloud a notat că această secțiune reflectă momentul în care coronavirusul declanşează febra. Alții au descris partea ca fiind „înfricoșătoare” și „tristă”. Markus Buehler a spus că muzica îi poate ajuta pe cercetători să proiecteze un anticorp.

Cercetătorii ar putea lua un contrapunct muzical la melodia și ritmul virusului și, folosind din nou inteligența artificială, ar putea încerca să găsească un anticorp care să i se potrivească. Răspîndirea rapidă a coronavirusului care provoacă boala respiratorie COVID-19 a făcut importantă „deschiderea creierului nostru către alte modalități de procesare a informațiilor”, a spus Buehler.

„Abordarea tradițională, în care realizaţi o grămadă de proteine ​​și faceți studii clinice și continuați să le repetați – asta poate dura cîțiva ani. Nu beneficiem de luxul timpului”, a spus Buehler.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load