Oamenii de știință au reprodus chipul adevărat al lui Isus Hristos

Oamenii de știință au reprodus chipul adevărat al lui Isus Hristos

Portalul publicației britanice The Guardian a publicat informații despre rezultatele modelării tridimensionale, efectuate de oamenii de știință italieni pe baza unor amprente pe o relicvă creștină – Giulgiul din Torino.

Potrivit cercetătorilor, ei au reușit să reproducă chipul lui Isus Hristos cu maximum de coincidenţă cu realitatea istorică. Un model 3D al feței, elaborat de savanţi, este prezentat publicului.

Reconstructorii italieni ai imaginii Fiului lui Dumnezeu au demonstrat că Isus Hristos a avut un aspect destul de atractiv. În trăsăturile feţei Sale se observă maiestate și carismă incontestabilă, cuvintele și comportamentele Sale au fost capabile să atragă atenția celorlalți. În plus, oamenii de știință au estimat înălţimea lui Isus ca fiind de 180 de centimetri, care depășește în mod semnificativ înălțimea medie a contemporanilor săi.

În același timp, The Guardian notează că autenticitatea Giulgiului din Torino nu a fost încă dovedită. De asemenea, necunoscută este reacția Vaticanului, care deține această relicvă, la declarația conducătorului modelării efectuate, care are, printre altele, un nume destul de „grăitor”. Publicația îi spune pur și simplu „profesorul din Italia, Giulio Fanta", fără a indica apartenenţa sa la careva instituții științifice sau de învăţămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load