TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a trata cancerul rezistent la chimioterapie

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a trata cancerul rezistent la chimioterapie

Oamenii de știință de la Spitalul de femei Brigham din Boston au descoperit un tratament pentru cancerul rezistent la diverse medicamente chimioterapeutice.

Acest lucru a fost raportat într-un comunicat de presă pe MedicalXpress. Cercetătorii au descoperit că rezistența tumorilor la tratament poate fi combatută folosind o combinație de trei medicamente, inclusiv o nouă clasă de inhibitori ai enzimei glucoză-6-fosfat dehidrogenază.

Această enzimă este o parte a căii metabolice numită calea pentozo-fosfat și este responsabilă pentru formarea unui compus important, NADP, care este participă asigurarea numeroaselor reacții biochimice importante. Oamenii de știință au descoperit că tumorile de cancer absorb o cantitate suplimentară de glucoză, activând procesul de oxidare (glicoliză) și obținere a energiei pentru creșterea și divizarea celulelor maligne.

În plus, ei au descoperit că în mitocondrii se intensifică procesul de consum de oxigen. Rezultatele experimentelor la șoareci au arătat că utilizarea unei combinații de taxani, antracicline și inhibitori ai glucozei-6-fosfat dehidrogenazei într-o ordine specifică contribuie la sporirea șanselor de supraviețuire a rozătoarelor care suferă de cancer de sîn.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load