Oamenii de știință au descoperit căderea unui obiect interstelar pe Pămînt

Oamenii de știință au descoperit căderea unui obiect interstelar pe Pămînt

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că corpul ceresc, care a intrat în atmosfera Pămîntului, în ianuarie, 2014, a venit dintr-un alt sistem planetar situat undeva pe discul Calea Lactee.


Informaţia respectivă o găsim în publicația Science Alert. Cercetătorii au analizat apariția meteorilor înregistrați în baza de date NASA (CNEOS).


Ei au găsit informații despre un obiect care a zburat spre Pămînt cu o viteză de 60 de kilometri pe secundă, trecînd pe lîngă Soare. Oamenii de știință cred că diametrul corpului ceresc ajungea la aproximativ un metru, deoarece a ars în atmosferă și nu a ajuns la suprafață.


De asemenea, experții au calculat traiectoria obiectului pe baza vitezei și au stabilit că nu era conectat gravitațional cu Soarele, adică nu se mișca pe orbită în jurul acestuia.


El se mişca într-atît de repede încît a trecut atracția stelei, care, practic, nu i-a afectat parcursul. Acest lucru este posibil numai dacă un corp ceresc a apărut foarte departe de Sistemul Solar.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load