COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință au confirmat cea mai rea consecință a catastrofei climatice

Oamenii de știință au confirmat cea mai rea consecință a catastrofei climatice

Schimbarea nivelului oceanului planetar în viitorul apropiat va duce la apariția mai multor și mai puternice furtuni.

Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds din Marea Britanie și Institutul Meteorologic din Danemarca au confirmat cel mai rău scenariu al dezastrului climatic. Despre acest lucru a anunțat EurekAlert!.

Specialiștii au studiat rata de creștere a nivelului mării în ultimii 20 de ani și au ajuns la concluzia că pe Pămîntul se vor adeveri cele mai rele prognoze.
Datele prin satelit ne spun că topirea gheții în Antarctica, din perioada anilor '90 ai secolului XX, pînă în prezent, a ridicat nivelul Oceanului planetar cu 7,2 milimetri. Apa din scutul de gheață din Groenlanda a adăugat alți 10,6 milimetri.


Acum, oamenii de știință înregistrează o creștere a nivelului apei cu 4 milimetri anual. Acest lucru indică faptul că topirea gheții polare s-a dovedit a fi mai rapidă decît se anticipase în modelele climatice.

Experții prognozează că topirea ghețarilor va duce la o creștere suplimentară de 17 centimetri a nivelului Oceanului Planetar. Acest lucru va duce la furtuni mai dese în multe zone de litoral.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load