TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O tonă de legume, aruncată din elicopter animalelor din Australia

O tonă de legume, aruncată din elicopter animalelor din Australia

Guvernul a decis să hrănească animalele afectate de incendiile de vegetație din sudul Australiei. Oficialii au aruncat peste 1.000 de kilograme de cartofi dulci și morcovi în zonele populate de animale.

„Aprovizionarea cu mîncare este una dintre strategiile cheie pe care le implementăm pentru a promova supraviețuirea și recuperarea speciilor în pericol”, a spus Matt Kean, ministrul australian al energiei și al mediului.

Animalele reușesc să supraviețuiască incendiilor de vegetație, însă rămîn fără surse de mîncare, explică oficialul.


„Acestea sînt cele mai ample operațiuni de aruncare de hranei pe care le-am făcut vreodată pentru aceste animale”, spune ministrul.

Aceste animale sînt marsupiale, asemănătoare cu cangurii, și trăiesc pe terenuri stîncoase și sînt considerate ca fiind în pericol de dispariție.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendiile din sudul Australiei, iar milioane dintre acestea ar fi murit, potrivit ecologișilor de la Universitatea din Sydney. Printre acestea se numără păsări, reptile, mamifere, inclusiv insecte și broaște – ceea ce înseamnă că adevăratul număr este mult mai mare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load