COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O țară folosește o aplicație în lupta cu lăcustele

O țară folosește o aplicație în lupta cu lăcustele

Satul Lorugum din Kenya se află sub asediul a milioane de lăcuste, care sînt peste tot. În următoarele săptămîni corpurile lor, acum roz, vor deveni galbene, iar aripile li se vor întări. Dacă oamenii nu fac nimic, insectele, grupate în roiuri, vor distruge culturile agricole și vegetația din regiune, transmite go4it.ro.

Folosind camera smartphone-ului, Christopher Achilo fotografiază și filmează lăcustele, iar apoi încarcă fișierele într-o aplicație. „Lăcustele consumă în fiecare zi hrană egală în greutate cu corpul lor, așa că imaginați-vă ce înseamnă să ai milioane de lăcuste”, a declarat el pentru Reuters.

Achilo este un cercetaș care lucrează pentru organizația ACTED, care este ajutată de ONU și autoritățile locale.


Aplicația folosită se numește E-Locust. Datele colectate prin intermediul acesteia sînt trimise în timp real la o bază de date, care este analizată în orașul Lodwar. Informațiile sînt folosite pentru a dezvolta pesticide foarte eficiente.

Invaziile de lăcuste, cele mai grave din ultimele decenii, au afectat, începînd cu sfîrșitul anului trecut, regiuni din Africa de Est și din apropiere de Marea Roșie. Insectele ar putea provoca pagube în valoare de 8,5 miliarde de dolari în regiune, potrivit Băncii Mondiale.

Roiurile de lăcuste pot călători 150 de km în fiecare zi, iar unul cu o suprafață de un km pătrat poate consuma hrană, în 24 de ore, cât 35.000 de oameni.

Insectele se hrănesc cam cu toate speciile de plante verzi din regiune, dar și cu fructe și cereale. Un roi poate conține 150 de milioane de lăcuste.

În Kenya, aproape 31.000 de hectare de teren au fost tratate împotriva insectelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load