COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O țară europeană închide hotarele pentru ”multă vreme”

O țară europeană închide hotarele pentru ”multă vreme”

Premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, spune că țara nu își va deschide granițe cu restul lumii pentru „multă vreme”. Singura țară din care ar putea călători oamenii în Noua Zeelandă va fi Australia, care de asemenea, a reușit să limiteze răspîndrea infecțiilor cu nou coronavirus, scrie emedicina.md.

Noua Zeelandă nu a mai raportat cazuri noi de infecție cu coronavirus, după ce autoritățile au anunțat încă de săptămîna trecută că au cîștigat lupta cu boala.

Deși au fost relaxate o parte dintre restricțiile de circulație, premierul anunță că țara va rămîne închisă pentru turiști și pentru cetățenii care doresc să călătorească în Noua Zeelandă, cu o excepție, călătoriile din Australia.


Jacinda Ardern a spus că Noua Zeelandă și Australia discută despre o „bulă sigură de călătorie”. Însă, întrebată despre sectorul turistic, un sector important pentru neozeelandezi, premierul a răspuns că „granițele nu vor fi deschise pentru mult timp”.

Turismul este una dintre cele mai mari industrii din Noua Zeelandă, angajînd direct aproape 10% din forța de muncă a țării și contribuie cu aproape 6% din PIB. Cei mai mulți vizitatori sînt din Australia, urmați de China, SUA și Marea Britanie.

Marți, Noua Zeelandă nu a raportat cazuri noi pentru a doua zi la rînd. Țara a avut mai puțin de 1.500 de cazuri confirmate și doar 20 de decese.

Australia – care are o populație de aproximativ 25 de milioane, de cinci ori mai mare decît cea din Noua Zeelandă – a avut aproape 7.000 de cazuri și 96 de decese. Dar și ea a „aplatizat curba” infecțiilor, iar diverse state și teritorii au relaxat măsurile de restricție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load