COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O țară asiatică va folosi smartphone-urile drept permise de conducere

O țară asiatică va folosi smartphone-urile drept permise de conducere

Permisele de conducere pot fi ținute pe smartphone în Coreea de Sud. Smartphone-urile sînt o extensie a noastră și mai era doar un pas pînă cînd utilizatorii să își poată stoca documentele personale în ele.

Așa se face că trei companii de telecomunicații din țara asiatică au îmbunătățit o aplicație existentă pentru ca șoferii să își poată stoca permisele în ea. Astfel, permisele de conducere digitale pot fi folosite pentru a achiziționa produse cu restricție de vîrstă în anumite magazine, informează noobz.ro.

SK Telecom, KT și LG Uplus au făcut echipă cu ATON pentru a integra permise de conducere digitale în aplicația PASS. Această aplicație era deja utilizată pentru a verifica plățile mobile. La adăugarea îmbunătățirilor în aplicație a participat și KNPA (Agenția de Poliție Națională Coreeană).


Începînd cu luna iulie a acestui an, permisul de conducere digital va fi folosit pentru reeditarea și reînnoirea permiselor. Astfel, cu trecerea timpului utilizarea permiselor digitale va deveni o normalitate. Între timp, utilizatorii pot opta să își înregistreze detaliile în aplicație. Ulterior se va crea un permis digital care va prezenta poza utilizatorului, un cod QR și un cod de bare.

Funcțiile de securitate includ tehnologii de captură a ecranului, un strat de animație în continuă mișcare și resetări de cod. Utilizatorii vor avea posibilitatea să folosească un singur smartphone cînd se înregistrează pentru serviciu, iar tehnologia blockchain va ajuta la protejarea datelor sensibile.

„Mai departe vom lucra îndeaproape cu diferite instituții și companii pentru a promova utilitatea sa în servicii care nu necesită contactul față în față. De altfel, servicii ce au luat naștere în urma pandemiei de COVID-19.”, spune Oh Se-hyeon, vice-președinte SK Telecom.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load