O sticlă cu un mesaj scris acum 132 de ani, găsit pe o plajă australiană

O sticlă cu un mesaj scris acum 132 de ani, găsit pe o plajă australiană

Unul dintre cele mai vechi mesaje găsite într-o sticlă, scris în limba germană, a fost descoperit pe o plajă australiană la 132 de ani după ce sticla care îl conţinea fusese aruncată peste bord în Oceanul Indian.


Descoperirea a fost făcută de o australiancă, Tonya Illman, în timp se plimba pe dunele de nisip din Wedge Island, la 180 la nord de Perth, capitala statului Australiei de Vest, relatează Agerpres.


Mesajul era datat 12 iunie 1886. Pe spatele hîrtiei, cel ce o găsea era rugat să scrie cînd şi unde a găsit-o şi să o returneze fie Observatorului Naval German din Hamburg, fie celui mai apropiat consulat german.


Sticla (de gin) conţinînd mesajul a fost descoperită de Illman la 21 ianuarie 2018, a indicat marţi pentru DPA o purtătoare de cuvînt a Western
Australian Museum.


Sticla a fost aruncată peste bord din barca germană “Paula”, în cadrul unui experiment oficial, de 69 de ani, desfăşurat de Observatorul Naval German, pentru a înţelege mai bine acţiunea curenţilor oceanici globali şi a descoperi rute de transport mai rapide şi mai eficiente, a precizat muzeul amintit într-o declaraţie


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load