COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O statuie uriașă a lui Buddha și-a pus mască

O statuie uriașă a lui Buddha și-a pus mască

O mască de protecţie sanitară a fost montată pe o statuie de mari dimensiuni care îl reprezentă pe Buddha, situată într-un templu din Bangkok, pentru a creşte gradul de conştientizare în rîndul publicului în legătură cu pandemia de COVID-19.

''Am procedat astfel ca localnicii aflaţi în întrecere să poată vedea că Buddha poartă de asemenea mască facială'', a declarat Phra Taweesup Santamano, abatele templului Wat Nithetratpradit, situat în suburbiile capitalei thailandeze, transmite Agerpres.ro.

Statuia cu o înălţime de 10 metri ''poartă'' o mască facială, confecţionată dintr-un material portocaliu provenit din robele călugărilor, din data de 13 aprilie, cînd a avut loc ceremonia prilejuită de Anul Nou Thailandez.


''Întrucît giganticul Buddha poate fi văzut de la mare depărtare, îi ajută pe oameni să nu uite să poarte măşti faciale înainte de a pleca de acasă sau înainte de a intra în templu'', a spus Taweesup.

Guvernul thailandez a ordonat anularea tuturor evenimentelor religioase din cauza coronavirusului, dar templele sînt încă deschise pentru oamenii care vor să facă donaţii.

Decizia de a instala masca, luată în unanimitate de consiliul templului, format din călugări, a avut parte de un val de critici din partea opiniei publice, a spus Taweesup.

''Unii au spus că este lipsit de respect să acoperim gura lui Buddha'', a spus Taweesup. ''Dar noi vrem să transmitem un mesaj şi cred că ideea noastră a avut succes'', a adăugat el.

Taweesup a mai precizat că a înmînat de asemenea măşti faciale credincioşilor, după ce le-a binecuvîntat cu o ''incantaţie''.

''Oamenii mă întreabă care este incantaţia cu care am binecuvîntat măştile. Este uşor de reţinut şi are doar trei cuvinte: 'Covid, ieşi afară!''',a dezvăluit Phra Taweesup Santamano.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load