COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O statuie uriașă a lui Buddha a ajuns cu degetele în apă în urma inundațiilor violente (VIDEO)

O statuie uriașă a lui Buddha a ajuns cu degetele în apă în urma inundațiilor violente (VIDEO)

O statuie uriașă a lui Buddha din China a ajuns cu degetele în apă după inundațiile violente din ultimele săptămîni, pentru prima dată din anii '40, scrie digi24.ro.

Statuia de 71 de metri înălțime, aflată în patrimoniul Unesco, a fost sculptată într-o piatră lîngă Chengdu, în provincia Sichuan, în secolul al VIII-lea. În mod normal, statuia se află mult peste nivelul apei, însă zona a fost lovită de cele mai grave inundații din ultimii 70 de ani, potrivit BBC NEWS.

Peste 100.000 de oameni au fost evacuați din zonă pentru că viețile lor erau în pericol.


Statuia este o atracție turistică extrem de populară și este inclusă în croazierele de pe râul Yangtze. Presa de stat din China a relatat că 180 de turiști au fost salvați de la monument pe măsură ce apele creșteau.

Potrivit agenției de știri Xinhua, o legendă locală spune că, dacă picioarele lui Buddha se udă, Chengdu - care are o populație de 16 milioane de oameni - se va inunda și el.

Provincia Sichuan a activat cel mai înalt nivel de alertă după săptămîni întregi de ploi abundente care au provocat inundații catastrofale, iar vremea nu dă semne de îndreptare.

Alertele privind inundațiile sunt în vigoare și pentru provinciile din jurul râurilor Yangtze, Galben, Hai, Songhua și Liao, existând riscul producerii alunecărilor de teren.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load