O persoană cu nevoi speciale a traversat Oceanul Atlantic și a stabilit un record mondial

O persoană cu nevoi speciale a traversat Oceanul Atlantic și a stabilit un record mondial

Un fost infanterist marin britanic cu dizabilități a trecut Oceanul Atlantic într-o barcă și a stabilit un record mondial. Despre aceasta se anunţă în contul său de Twitter.


„El a făcut-o! Lee Spencer a doborît recordul pentru a traversa Atlanticul de unul singur. A fost nevoit să vîslească din Europa continentală spre America de Sud continentală timp de 36 de zile", se menţionează în postare.


Potrivit publicației The Telegraph, Spencer, în vîrstă de 49 de ani, şi-a început cursa pe 9 ianuarie din orașul Portimão, Portugalia. Cîteva zile mai tîrziu, el a fost nevoit să rămînă pe Insulele Canare timp de patru zile pentru a fixa sistemul de navigație pe o barcă specială cu vîsle pentru condiţii de ocean, numită Hope.


Spencer a ajuns în America de Sud în 36 de zile, parcurgînd mai mult de șase mii de kilometri. Astfel, el a reușit să anuleze recordul anterior, din anul 2002, cînd o altă persoană a trecut Atlanticul în 96 de zile.


În mai, 2018, un chinez vîrstnic a devenit prima persoană cu handicap care a cucerit Everestul avînd ambele picioare amputate. Xia Boyu de 70 de ani a urcat pe cel mai înalt munte al lumii din partea Nepalului. După ce a pierdut ambele picioare din cauza degerăturilor în timpul primei încercări de a cuceri cea mai înaltă culme montană din lume, pensionarul nu a disperat și şi-a dus pînă la capăt intenţia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load