O nouă discuție telefonică între Putin şi Erdogan

O nouă discuție telefonică între Putin şi Erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au declarat miercuri ‘mulţumiţi’ de reuninea consacrată Siriei, desfăşurată în urmă cu o zi la Soci, staţiune balneară de pe coasta rusă a Mării Negre, a anunţat Kremlinul, în pofida absenţei unui rezultat concret, informează AFP, potrivit agerpres.


Cei doi lideri, care au discutat telefonic, ‘şi-au exprimat mulţumirea faţă de rezultatele Congresului dialogului naţional sirian’, ce a avut loc marţi la Soci, la iniţiativa Moscovei, Ankarei şi Teheranului, conform unui comunicat.


Ambii lideri au ‘subliniat importanţa punerii în aplicare a acordurilor obţinute’ la această reuniune între reprezentanţi ai societăţii civile şi politice siriene, care ‘vizează avansarea eficientă a procesului de reglementare politică în Siria’, potrivit sursei menţionate.


Boicotat de principalele grupuri ale opoziţiei siriene, de kurzii furioşi din cauza ofensivei Turciei împotriva enclavei Afrin şi de către occidentali, Congresul de la Soci a reunit mai ales participanţi afiliaţi fie partidului de guvernămînt Baas, reprezentînd regimul, fie aliaţilor săi, fie aşa-numitei opoziţii „tolerate”.


Reuniunea, care s-a derulat într-o atmosferă marcată de divergenţe, a avut ca rezultat în principal declaraţii de intenţie, inclusiv un acord privind înfiinţarea unui comitet ‘pentru elaborarea unui proiect de reformă constituţională’, fără a fi anunţat niciun progres concret de către organizatori.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load