O navă veche de 500 de ani a fost găsită în Marea Baltică (VIDEO)

O navă veche de 500 de ani a fost găsită în Marea Baltică (VIDEO)

Imagini fermecătoare, publicate recent în mediul online, arată rămăşiţele unei nave vechi de 500 de ani, „preservate suprinzător de bine” pe fundul Mării Baltice, scrie mirror.co.uk.


Cercetătorii spun că nava arată „de parcă s-a scufundat ieri”, chiar dacă datează, de fapt, de la sfîrşitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea, informează mirror.co.uk.


Epava a fost descoperită în Marea Baltică, în apropiere de Suedia şi, în mod incredibil, scafandrii au găsit catarge, stîlpi şi chiar o mare parte din frînghii complet intacte.


Grupul de cercetători internaţionali au folosit roboţi subacvatici pentru a analiza descoperirea.


Dr Pacheco-Ruiz, un arheolog maritime care a petrecut peste 10 ani explorînd şi cartografiind bazinele maritime, spune că „nava este contemporară cu personalităţi precum Cristofor Columb şi Leonardo Da Vinci”.


În plus, nava demonstrează un nivel remarcabil de preservare după 500 de ani petrecuţi pe fundul mării, datorită temperaturilor scăzute prin care este caracterizată Marea Baltică.


Totuşi, numele şi originea vasului renascentist nu sînt conoscute încă. Cercetătorii au numit-o deocamdată „Okant Skepp”, ceea înseamnă „Navă necunoscută”.


                                                       


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load