O jurnalistă cere MAE-ului rus acţiuni de răspuns faţă de Chişinău

O jurnalistă cere MAE-ului rus acţiuni de răspuns faţă de Chişinău

Jurnalista rusă, Daria Aslamova, a fost indignată de acele „sfîrle" pe care Moscova le încasează în permanență din partea Chișinăului.


„Aceasta este o stare de război", scrie ea, comentînd refuzul grănicerilor moldoveni de a permite echipelor de filmare din Rusia să intre în țară, raportează tsargrad.tv.


Nu este pentru prima dată cînd polițiștii de frontieră moldoveni refuză să permită jurnaliștilor din Rusia să intre în țară, a amintit Daria Aslamova, comentînd rezistenţa de care au avut parte la Chişinău grupurile de filmare de la NTV și Rossia-1.
„Am un sentiment clar că Rusia și Moldova se află într-o stare de război. Acolo nu pot intra jurnaliști, artiști, figuri publice, oameni de afaceri ruși etc.


Am două întrebări: există un președinte în Moldova și poate acesta avea întrevederi cu jurnaliștii?” a întrebat jurnalista rusă, care, acum doi ani, nu a reușit să ajungă la Chișinău pentru a-l intervieva pe președintele Moldovei, Igor Dodon.


Pe pagina sa de pe Facebook, Aslamova a întrebat de ce starea unui război nedeclarat nu a fost constatată de Ministerul de Externe al Rusiei. În opinia sa, este suficient ca Moscova să dispună nişte măsuri „foarte simple" pentru a răspunde sensibil la ceea ce se întîmplă.


Jurnalista a fost reţinută de forțele de securitate chiar la aeroportul din Chișinău, după care a fost expulzată în mod forţat din țară, în septembrie, 2017.


Aslamova urma să ia un interviu de la președintele Moldovei, Igor Dodon, cu toate acestea, totuşi aceste intenţii nu au avut sorţi de izbîndă.


Anterior într-o situație similară a ajuns chiar șeful adjunct al guvernului rus, Dmitri Rogozin. Cu ajutorul unor interdicții ridicole, nu i sa permis să se întîlnească cu liderul Moldovei și să discute cu acesta din urmă despre relațiile dintre cele două țări.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load