COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O grădină zoologică din Canada trimite doi panda înapoi în China

O grădină zoologică din Canada trimite doi panda înapoi în China

Pandemia de coronavirus provoacă și situații neașteptate. Doi panda de la grădina zoologică din Calgary vor fi trimiși înapoi în China, deoarece îngrijitorii nu mai au bambus să le dea să mănînce.

Situația s-a înrăutățit după explozia pandemiei de coronavirus, deoarece avioanele care aduceau, printre altele, și hrana pentru aceste animale n-au mai putut zbura din China spre Canada sau, dacă au făcut cursa, au întîrziat mult, a notat CNN.

Cei doi panda, Er Shun și Da Mao, fuseseră “împrumutați” de Canada pe baza unui contract pînă în 2023, dar vor fi trimiși mai repede înapoi din cauza acestei situații speciale, care s-ar putea înrăutăți dacă va izbucni un al doilea val de coronavirus. Dieta unui panda constă aproape în totalitate din bambus proaspăt. Un exemplar consumă circa 40 de kilograme zilnic.

Cei de la grădina zoologică din Calgary au spus că importau mîncarea celor doi panda direct din China, dar au fost probleme mari cu transportul. Au încercat să le dea și ceva suplimente, dar n-a funcționat cum s-ar fi așteptat. “Credem că cel mai bun și mai sigur loc pentru Er Shun și Da Mao este acolo unde bambusul este din abundență și ușor de găsit”, a spus Clément Lanthier, șeful grădinii zoologice din Calgary.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load