COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O fetiță de nouă ani, profesoară pentru un vînzător de înghețată

O fetiță de nouă ani, profesoară pentru un vînzător de înghețată

Poveste emoționantă în Brazilia, acolo unde o fetiță de nouă ani este profesoară pentru un vînzător de înghețată în vîrstă de 69 de ani, care nu știa nici măcar alfabetul.

Francisco Santana Filho, cunoscut drept „Zezinho”, învață să scrie și să citească cu ajutorul unei fetițe în vîrstă de nouă ani, pe nume Barbara Matos.

Bătrînul vinde înghețată pe băț în apropierea școlii unde învață fetița, în Crato, Brazilia. Totul a început în anul 2017, cînd Barbara a aflat că Zezinho nu știa să citească. cei doi s-au împărietenit, iar micuța a început să-i dea lecții în curtea școlii la care învață, Colegiul Diocesano.


„Ea este profesoara mea. E o persoană minunată, blîndă și cu totul specială. Cînd ieșea de la ore mă învăța alfabetul”, a declarat Zezinho. Chiar dacă sexagenarul a învățat alfabetul și știe să scrie și să citească cîteva cuvinte, barbara intenționează să-l ajute și să învețe cîte ceva din matematică.

„L-am învățat alfabetul, cîteva cuvinte. Uneori îi dau teme de făcut. Învață pe zi ce trece tot mai multe cuvinte. Dar vreau să-l învăț și matematică”, a declarat Barbara, potrivit excelsior.com.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load