TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O femeie a descoperit o bijuterie ce valorează 17 mii de euro

O femeie a descoperit o bijuterie ce valorează 17 mii de euro

O femeie a descoperit o bijuterie care i-ar fi aparținut regelui Eduard al IV-lea, în timp ce căuta metale pe un cîmp abia arat. Bijuteria ar fi fost făcută în 1485 și ar valora 15.000 de lire (aproximativ 17.000 de euro).

Lisa Grace, o căutătoare de metale amatoare, a văzut bijuteria care datează din perioada medievală, în timp ce se plimba pe un cîmp din Lincolnshire. Aceasta ar fi aparținut regelui Eduard al IV-lea, scrie Daily Mail.

Potrivit experților, bijuteria seamănă izbitor cu cele purtate de rege în timpul domniei sale, între 1460 și pînă în 1483. Ar fi fost făcută în secolul al XV-lea și include soarele – emblema personală a lui Eduard al IV-lea. Mai mult, broșa semănă foarte bine și cu o decorațiune care apare într-un tablou cu regele, aflat în Muzeul Calvet din Auvignon, Franța.


Este posibil ca el să fi pierdut obiectul în timpul unei bătălii, în condițiile în care la începutul domniei s-a confruntat cu conflicte politice care aveau loc frecvent în regiune.

„Cînd am găsit bijuteria, nu era adînc îngropată în pămînt, mai ales că solul abia fusese arat. La început m-am întrebat: „Ce naiba e asta?” Apoi mi-am sunat niște prieteni și am aflat cît de specială e”, a declarat Lisa Grace.

Potrivit specialiștilor, broșa ar costa între 10 și 15.000 de lire.

„Bijuteria seamnănă cu una care apare într-un renumit portret al regelui Eduard”, a explicat un expert.

Cu toate acestea, ar putea să fi aparținut unui apropiat de-al regelui.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load