O companie vrea să creeze roboți care vor ajuta la salvarea vieții marine

O companie vrea să creeze roboți care vor ajuta la salvarea vieții marine

Marauder Robotics, un startup din Statele Unite lucrează la dezvoltarea unui robot autonom care poate circula pe sub apă pentru a îndepărta echinoidele din oceane.

Aceștia caută să restabilească pierderea a peste 13.000 de kilometri pătrați de păduri de kelp, un tip de alge, de pe șase continente. Reducerea pădurilor de kelp din cauza echinoidelor are un impact negativ asupra vieții marine și poate avea numeroase consecințe. Poate afecta aspecte precum aciditatea oceanului la eroziunea costieră și pescuitul.

Modalitățile actuale prin care se încearcă stoparea dispariției algelor implică utilizarea scafandrilor umani, care îndepărtează echinoidele. Dar această metodă este periculoasă și scumpă, spune Dennis Yancey Jr., CEO Marauder Robotics. Astfel, compania sa a venit cu ideea dezvoltării unui robot.

Compania plănuiește să realizeze prima operațiune în martie, în Tasmania, Australia. Navigarea autonomă, inteligența artificială și sisteme de propulsie - toate acestea vor intra în componența noului robot.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load