TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O centrală nucleară din Germania va fi închisă temporar din cauza căldurii

O centrală nucleară din Germania va fi închisă temporar din cauza căldurii

Centrala nucleară din oraşul Grohnde va fi închisă vineri după-amiază din cauza faptului că apa rîului Weser din apropiere este prea caldă, informează dpa.

Temperatura apei rîului ar urma să depășească 26 de grade Celsius vineri după-amiază, a declarat joi o purtătoare de cuvînt a Ministerului Mediului din landul Saxonia Inferioară, potrivit Agerpres, Pentru a proteja ecosistemul rîului, centrala nu mai trebuie să evacueze apă caldă în Weser odată ce această temperatură a fost atinsă Imediat ce apa rîului Weser se va mai răci, centrala nucleară îşi va relua operaţiunile ca de obicei, a anunţat operatorul Preussen Elektra. Se anticipează că acest lucru se va petrece duminică.


Apa din rîu este folosită la Grohnde pentru a răci reactorul nuclear, după care este evacuată din nou în rîu. Din cauza nivelului scăzut al apei din prezent, aceasta se încălzeşte mai repede decît de obicei.

O mare parte a Europei de Vest se confruntă zilele acestea cu al doilea val de caniculă al acestei veri. Temperaturi record de căldură absolută au fost înregistrate miercuri în Germania.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load