O boală necunoscută face victime în America de Sud

O boală necunoscută face victime în America de Sud

Autorităţile boliviene au instituit măsuri sanitare şi au făcut apel la medici din alte ţări pentru a identifica o boală necunoscută care a provocat moartea unei persoane şi a afectat alte două, potrivit ministrului Sănătăţii, Gabriela Montańo, citată de agenţiile EFE şi AFP.

Primele diagnostice arată că este vorba de „o boală virală”, dar analizele realizate asupra pacientului decedat, o femeie medic-rezident, şi a altor doi bolnavi aflaţi la terapie intensivă „au permis eliminarea ipotezei unei gripe sau altor maladii virale precum febra dengue”, a precizat ministrul Montańo. Numărul pacienţilor infectaţi ar putea creşte, potrivit doamnei Montańo, care a semnalat „alte trei cazuri suspecte… în acelaşi spital (din La Paz)” într-o conferinţă de presă ulterioară.

Printre cele trei noi cazuri, se arată că două au intrat în contact cu primii pacienţi infectaţi, spre deosebire de al treilea, care prezintă totuşi „simptome identice”, a precizat responsabila Sănătăţii. Trei medici specialişti în boli infecţioase au venit din Brazilia şi SUA pentru a oferi ajutor echipelor medicale locale. Simptomul principal este febra, dar există şi altele precum cefaleea sau durerile musculare şi abdominale, iar analizele de sînge au relevat o scădere a numărului globulelor albe. Celor trei persoane infectate li s-au realizat „toate analizele de laborator pentru a confirma tipul de virus care provoacă această boală”, a subliniat ministrul Montańo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load