TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O bancă din Danemarca oferă credite cu dobîndă negativă

O bancă din Danemarca oferă credite cu dobîndă negativă

O bancă daneză oferă credite ipotecare cu dobîndă negativă, ceea ce înseamnă că clienții sînt plătiți pentru cumpărarea de proprietăți cu bani împrumutați, relatează Huffington Post, potrivit Agerpres.

Jyske Bank, a treia cea mai mare bancă independentă din Danemarca, a anunțat săptămîna trecută că potențialii cumpărători de locuințe pot lua o ipotecă pe 10 ani cu rată fixă, cu o dobîndă de minus 0,5%.

Instituția financiară consideră că rata negativă a creditului va acționa ca o subvenție pe perioada rambursării, clienții plătind ceva mai puțin decît suma datorată inițial.


Măsura va stimula potențialii cumpărători să continue să investească în imobiliare, împrumutând într-un moment în care banii sînt mai ieftini ca niciodată în Danemarca.

Instituțiile financiare pot face bani chiar dacă ratele dobînzilor sunt negative. De exemplu, dacă o bancă împrumută de la banca centrală cu o rată a dobînzii de minus 1 la sută și oferă bani unui client cu minus 0,5 la sută, realizează o marjă de profit de 0,5%.

De asemenea, clienții vor trebui să plătească comisioanele asociate contului lor.

"Este un alt capitol din istoria ipotecii", a declarat economistul Mikkel Høegh de la Jyske Bank, la o televiziune din Danemarca. „În urmă cu cîteva luni, am fi spus că acest lucru nu va fi posibil, dar am fost surprinși din nou, din nou, iar acest lucru deschide o nouă oportunitate pentru proprietarii de case.”

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load