Nunta prințesei Mako a Japoniei amînată pînă în 2020

Nunta prințesei Mako a Japoniei amînată pînă în 2020

Nunta prințesei Mako a Japoniei a fost amînată pînă în 2020 din cauza lipsei de timp pentru a face „pregătirile necesare”, au scris, marți, ziarele nipone, citate de AFP.


Mako și Kei Komuro, ambii de 26 de ani, trebuiau să se logodească oficial într-o ceremonie tradițională luna viitoare și apoi să facă nunta pe 4 noiembrie. Dar cuplul a decis că nu este suficient timp să facă „pregătirile necesare”, a transmis prințesa într-un comunicat de presă.


Ei i-au informat deja pe împărat și împărăteasă că ceremoniile legate de nuntă vor fi amînate pînă în anul 2020, deoarece programul familiei imperiale va fi foarte strict anul viitor ca urmare a abdicării împăratului Akihito.


„Îmi pare rău că am provocat mari probleme și o povară suplimentară celor care ne-au ajutat să organizăm nunta pînă acum”, a spus Mako.


Un oficial al Casei Imperiale Japoneze a transmis că tînărul cuplul vrea în continuare să se căsătorească și a negat eventualele zvonuri legate de problemele financiare ale mamei viitorului mire.


Anul viitor Familia Imperială japoneză va fi ocupată cu abdicarea lui Akihito, care se va produce pe 30 aprilie 2019. Locul actualului împărat va fi luat de către fiul său cel mare, Naruhito.


Prințesa Mako, fiica cea mare a prințului Akishino, fratele lui Naruhito, nepoata împăratului Japoniei, se căsătorește cu Kei Komuro, un fost coleg de facultate despre care presa niponă scrie că este un iubitor al oceanului, știe să schieze, cîntă la vioară și gătește.


Prințesa Mako și Kei Komuro au studiat amîndoi la Universitatea Internațională Creștină din Tokyo. Ei s-au cunoscut într-un restaurant din Tokyo în urmă cu cinci ani, iar în ultima perioadă au fost văzut de mai multe ori împreună.


Tatăl prințesei Mako este al doilea fiu al împăratului Akihito, fiind al doilea în ordinea succesiunii la tron, după prințul Naruhito, iar fratele ei este al treilea. Femeile nu pot urca pe tronul Japoniei, prin urmare prințesa Mako nu este prinsă în linia succesorală, iar odată ce se căsătorește își pierde statutul de membru al Casei Imperiale și devine om de rînd.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load