Nuntă în închisoare: Unul dintre marinarii arestați la Moscova s-a căsătorit

Nuntă în închisoare: Unul dintre marinarii arestați la Moscova s-a căsătorit

Nuntă în închisoare. Unul dintre marinarii ucraineni, deţinut la Moscova după incidentul din strîmtoarea Kerci, s-a căsătorit cu iubita sa.


Mireasa, originară din Odessa a mers în Rusia cu inelele, rochia şi costumul mirelui. 


"Ne dorim să organizăm nunta, să invităm oaspeţi şi, bineînţeles, acest lucru să se întîmple în libertate." 


Presa ucraineană menţionează că marinarul ucrainean a înaintat demersuri anchetatorilor ruşi pentru a obţine permisiunea să se căsătorească în închisoare. Rusia a fost obligată de Tribunalul ONU de la Hamburg să-i elibereze pe toţi cei 24 de marinari ucraineni, arestaţi în urmă cu şapte luni.


Termenul a expirat în 26 iunie. Cu toate acestea, Moscova nu a mişcat un deget. În aceste circumstanţe, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, i-a trimis omologului său rus, Vladimir Putin, un demers în care cere să fie puşi în libertate marinarii implicaţi în incidentul din strîmtoarea Kerci.


Acelaşi mesaj l-au transmis şi mai mulţi diplomaţi, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În 25 noiembrie forțele speciale rusești au sechestrat două nave militare ucrainene și un remorcher în apropierea de strîmtoarea Kerci.


Întregul echipaj, format din 24 de persoane, a fost arestat, pe motiv că ar fi încălcat frontiera Federației Ruse. Kievul respinge acuzaţiile şi susţine că marinarii sînt prizonieri de război.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load