Noul rege al Thailandei a fost încoronat într-o ceremonie fastuoasă

Noul rege al Thailandei a fost încoronat într-o ceremonie fastuoasă

În Thailanda a început ceremonia de încoronare a noului rege, Rama al X-lea. Maha Vajiralongkorn, în vîrstă de 66 de ani, este deja monarh constituţional al ţării din 2016, de la moartea tatălui său.

Întîrzierea de peste doi ani nu este însă neobişnuită. A trebuit respectat doliul pentru fostul suveran şi făcute pregătirile pentru această sărbătoare fastuoasă şi foarte costisitoare - 43 de milioane de dolari!

Placa aurită pe care stau scrise numele, titlul şi horoscopul nouli rege al Thailandei a fost adusă la Marele Palat din Bangkok înaintea încoronării. Ceremonia de încoronare - primul eveniment de acest gen în Thailanda după șapte decenii - va dura trei zile şi este un amestec de ritualuri budiste şi brahmane. CNN relatează că fanii regelui - grupuri destul de restrînse - înfruntă temperaturi de 33 de grade pe străzile din Bangkok pentru a urmări ceremonia transmisă pe ecrane uriașe instalate în fața Marelui Palat.

Fostul regele al Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit în 2016, la vîrsta de 88 de ani. Era moharhul care deținea, în contemporaneitate, recordul în ceea ce privește anii de domnie: se urcase pe tron la 9 iunie 1946, prin urmare, avea aproape 70 de ani de domnie.

Înainte de a prelua tronul, noul rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, era faimos pentru stilul de viaţă extravagant. De altfel, cu trei zile înainte de ceremonia de încoronare, el a anunţat că s-a căsătorit cu o femeie care pînă acum i-a fost gardă de corp. Este deja al patrulea mariaj al regelui Thailandei, care are şapte copii.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load