COVID-19 în MOLDOVA

Noua Zeelandă înregistrează 4 cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără nicio infecție

Noua Zeelandă înregistrează 4 cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără nicio infecție

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat marți că metropola Auckland va intra în izolare totală, după ce au fost descoperite 4 cazuri noi de COVID-19. Restul țării va trece la nivelul 2 de alertă, care presupune purtarea măștii în zonele aglomerate. În urmă cu doar cîteva zile, Noua Zeelandă celebra 100 de zile fără niciun caz nou de infecție cu coronavirus, transmite digi24.ro.

Decizia de a impune izolare totală în Auckland vine după ce 4 membri ai unei familii s-au infectat cu coronavirus, fără a avea istoric de călătorie sau contact cu un caz cunoscut, informează siteul nzherald.co.nz.

De mîine, Auckland va trece la niveul 3 de alertă, pentru 3 zile, ceea ce presupune că locuitorii metropolei vor ieși din casă doar pentru a se aproviziona. Aceștia vor fi obligați să poarte masca de protecție când părăsesc locuința.


Vor fi închise școlile, barurile și restaurantele.

„Cerem oamenilor din Auckland să rămînă acasă pentru a opri răspîndirea”, a spus premierul Jacinda Ardern.

Restul țării intră în stare de alertă de nivel 2, ceea ce presupune ca oamenii să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Pentru restul țării, adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane.

Directorul general al sănătății, Ashley Bloomfield, a sfătuit centrele de îngrijire pentru persoanele în vârstă să oprească toate vizitele.

Cele patru cazuri confirmate sunt dintr-o sursă necunoscută.

Un bărbat din Auckland, de 50 de ani, a fost testat ieri după ce a avut simptome. Nu a avut istoric de călătorii în străinătate și a fost testat a doua oară astăzi. Ambele teste au fost pozitive.

Alte șase persoane din familia sa au fost și ele testate, iar trei dintre ele s-au dovedit a fi pozitive. Celelalte trei au avut teste negative. Autoritățile se așteaptă la alte cazuri noi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load