Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Notre-Dame din nou în pericol, Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate, haos la Amsterdam

25 iul. 2019,, 07:32   Externe
2457 0

Structura catedralei Notre-Dame ar putea fi afectată de valul de caniculă din Franţa

Arhitectul-şef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, a declarat miercuri că temperaturile ridicate înregistrate în aceste zile în capitala Franţei ar putea slăbi structura monumentului, grav afectat de un incendiu în luna aprilie, potrivit Reuters şi CNN.

„Sînt foarte îngrijorat în legătură cu acest val de căldură, pentru că, după cum ştiţi, catedrala a fost afectată de un incendiu, dar şi de şocul provocat de apa folosită de pompieri. Zidăria este plină de apă”, a declarat Villeneuve.

Acesta a adăugat că specialiştii au plasat senzori în catedrală după incendiu, iar aceştia nu au detectat modificări pînă în prezent.

„Îmi e teamă că îmbinările zidăriei, pe măsură ce se usucă, îşi vor pierde rezistenţa şi calităţile structurale, iar bolta va ceda brusc”, a spus acesta, adăugînd că unele părţi ale edificiului nu au fost accesibile după incendiu.


Valul de căldură care afectează Europa Centrală şi de Vest a adus temperaturi record în Franţa. Meteorologii anunţă că joi vor fi doborîte recorduri de temperatură în această ţară, iar temperaturile de la Paris vor atinge 42 de grade Celsius.

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă, fleşa şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se sub flacări.

Pe 11 mai, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”.

Experţii au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, din cauza unei defecţiuni

Zeci de aeronave nu au putut decola de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, miercuri, din cauza unei defecţiuni a sistemului de alimentare cu combustibil a avioanelor, au informat reprezentanţii aeroportului, citaţi de The Independent şi BBC.

Mii de pasageri au rămas blocaţi în aeroport, în condiţiile în care doar aeronavele care aveau suficient combustibil au putut decola.

„Aeronavele de pe Schiphol nu pot fi alimentate acum”, a informat aeroportul. „Aircraft Fuel Supply (compania care se ocupă de sistemul de alimentare, n.r.) are o problemă de sistem. Din aceasta cauză, zborurile ar putea avea întîrzieri sau ar putea fi anulate”, au adăugat reprezentanţii companiei.

„Schiphol şi Aircraft Fuel Supply lucrează pentru identificarea unei soluţii. Nu este clar cît va dura această problemă. (...) Regretăm neplăcerile cauzate pasagerilor şi companiilor aeriene”, se mai arată în comunicat.

„Schiphol şi Aircraft Fuel Supply lucrează pentru identificarea unei soluţii. Nu este clar cît va dura această problemă. (...) Regretăm neplăcerile cauzate pasagerilor şi companiilor aeriene”, se mai arată în comunicat.Advertisement

„Aeronavele de pe Schiphol nu pot fi alimentate. Acest lucru a cauzat întîrzieri, iar multe zboruri europene şi unele intercontinentale au fost anulate”, a anunţat compania aeriană KLM. „Ne aşteptăm ca mîine, 25 iulie, operaţiunile de alimentare să fie repornite treptat. Aceasta înseamnă că şi mîine vor exista zboruri anulate”, a adăugat KLM.

Mai multe avioane care ar fi trebuit să aterizeze pe Schiphol au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Aeroportul Internaţional Schiphol din Amsterdam este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, iar luna iulie este una dintre lunile în care se înregistrează cei mai mulţi pasageri.

Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate către Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri două proiectile neidentificate în direcţia Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud, citat de CNN şi Reuters.

Potrivit analiştilor, cele două proiectile sînt, cel mai probabil, rachete cu rază scurtă de acţiune.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea oraşului Wonsan, aflat în estul ţării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri şi au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

Ministerul Apărării de la Tokyo a anunţat că cele două proiectile nu au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei şi nu au avut vreun efect asupra siguranţei naţionale a acestei ţări.

„Armata noastră se pregăteşte pentru noi eventuale lansări şi monitorizează situaţia în continuare”, a informat un oficial din cadrul Statului Major al Armatei sud-coreene. „Statele Unite şi Coreea de Sud analizează detaliile legate de aceste lansări”, a adăugat acesta.

Potrivit unui oficial american, Statele Unite au informaţii despre lansarea unui proiectil în Marea Japoniei. Potrivit aceleiaşi surse, lansarea de miercuri este asemănătoare unui exerciţiu din luna martie, cînd Phenianul a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune.

Lansarea celor două proiectile vine pe fondul vizitei în Coreea de Sud a lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui american, Donald Trump. Bolton s-a aflat miercuri la Seul pentru a discuta mai multe subiecte strategice.

De asemenea, lansarea vine la puţin timp după o întîlnire dintre Trump şi Kim Jong-un în zona demilitarizată, o întîlnire care, însă, nu a fost urmată de măsuri diplomatice care să ducă la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Washington şi Phenian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?